Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (16/2-2018): Vad betyder “särskilt integritetskränkande” för ett parti som SD Morgan Johansson?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Såhär står det i Morgan Johanssons debattartikel på SVD Opinion om grundlagarna och Internet: “Därför föreslår regeringen nu att hemsidor som sammanställer och sprider uppgifter som är särskilt integritetskänsliga ska kunna förbjudas.”

Vad innebär “särskilt integritetskänsliga” i en kontext där till exempel SD tagit makten? Vilka hemsidor kan de använda det här för att stänga?

Morgan Johansson föreslår nu en farlig glidning mot mindre yttrandefrihet. Det här borde kastas i papperskorgen. Det hör om inte annat inte hemma i en demokrati som slår sig för bröstet om att vara bäst inom yttrande- och tryckfriheten.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.