Home»Digitalisering»Aktuell omvärldsbevakning (16/2-2018): Vad betyder “särskilt integritetskränkande” för ett parti som SD Morgan Johansson?

Såhär står det i Morgan Johanssons debattartikel på SVD Opinion om grundlagarna och Internet: “Därför föreslår regeringen nu att hemsidor som sammanställer och sprider uppgifter som är särskilt integritetskänsliga ska kunna förbjudas.”

Vad innebär “särskilt integritetskänsliga” i en kontext där till exempel SD tagit makten? Vilka hemsidor kan de använda det här för att stänga?

Morgan Johansson föreslår nu en farlig glidning mot mindre yttrandefrihet. Det här borde kastas i papperskorgen. Det hör om inte annat inte hemma i en demokrati som slår sig för bröstet om att vara bäst inom yttrande- och tryckfriheten.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments