Home»Digitalisering»Reflektion: Skolan – lokal eller global konkurrens och aktör?
Jag menar att vi behöver tänka om för det är en stor skillnad mellan att vara en lokal aktör och att vara en global aktör. Det är stor skillnad mellan att konkurrera på en lokal nivå och på global nivå.
 
Vi kan tala om att det finns konkurrens mellan skolor. Men är det vad konkurrensen handlar om idag? Jag tror inte det. Jag tror vi snarare konkurrerar om barn och ungas tid och dess uppmärksamhet. Och den konkurrensen är global idag.
 
Vi konkurrerar om barn och ungas tid och uppmärksamhet med bolag som Facebook, Google, Amazon, Apple, Microsoft och Netflix. Detta är inte några små aktörer utan globala jättar med stora resurser. Man kan tala om att skolans status har sjunkit och statusen på läraryrket försvunnit. Men har vi gjort oss förtjänta av barn och ungas tid och uppmärksamhet idag?
No votes yet.
Please wait...

Comments

comments