Fredrik

Reflektion inför det nya året: Migrationspolitiken en stor utmaning för 2018

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Vi kommer snart att gå in i 2018 och lämna 2017 bakom oss. Detta innebär att vi kan se framemot fler möjligheter och utmaningar nästa år. En av dessa är flyktingpolitiken. Flygpolitiken kommer bli en mycket stor och mycket komplicerad fråga under nästa år. Vi har en situation på EU nivå som definitivt inte är hållbar. Förslag kommer inte igenom EU-systemet då bland annat Ungern vägrar att alls ta emot några flyktingar och blockerar tillsammans med ett antal andra länder alla förslag inom området. Detta kommer fortsätta under nästa år är min bedömning. Italien kommer med det att hamna i en mycket svår situation är min bedömning när de får ta allt ansvar själva för den här frågan tillsammans med ett litet fåtal länder kring Medelhavet.

I Sverige lär migration vara en viktig fråga i valrörelsen nästa år. Vi befinner oss fortfarande i efterdyningarna till den flyktingsituation vi hade 2015. Integrationen fungerar inte som den ska och detta kommer bli en viktig utmaning för nästa år. Politiken har problem med den här frågan och är splittrade. Vi kunde se det nu senast i Magdalena Anderssons uttalande och i hur snabbt Fridolin tog avstånd från detsamma. Vi var nära en regeringskris om de ensamkommande barnen som blivit 18 år under tiden deras ärenden hanterats. Förmodligen kommer inte situationen bli bättre under nästa år i de här frågorna. Särskilt inte när flyktingpolitiken kommer börja användas som slagträ i valrörelsen. Tyvärr.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.