Fredrik

Terrorn i New York – misslyckat dåd, men kunde slutat i katastrof

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Terrorn har åter slagit till. Den här gången i New York. Sån tur är misslyckades det här terrorförsöket och slutade med att bara gärningsmannen skadades. Men det kunde återigen ha slutat i en katastrof. En tragedi på alla plan. Återigen vill jag betona vikten av demokrati och mänskliga rättigheter som basen för att bekämpa terrorism. Terrorism är raka motsatsen till frihet. Det är friheten vi måste stå upp för. Annars kommer vi på ett eller annat plan att spela terrorn i händerna. Då kommer vi spela med i deras plan att göra oss rädda. Rädda för friheten och för demokratin. Rädda för andra människor. Är det verkligen där vi vill hamna som samhälle? Är det verkligen så vi säkrar vår framtid? En god framtid för oss alla? Jag uppmanar alla att tänka till nu. Att tänka till kring faran med repression och övervakning. Vill vi ha en polis- och övervakningsstat?

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.