Fredrik

Varför påståendet om betygsinflation när stödet haltar?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det finns inget stöd för att det skulle råda betygsinflation i skolan i att det finns en skillnad mellan de nationella provens resultat och betygen.

Det står uttryckligen i skolans styrdokument att allt som läraren vet om elevens kunskaper i förhållande till målen ska tas i aktning vid betygssättning och dessutom ska det göras en allsidig bedömning.

Det innebär i klartext att det kan finnas en skillnad mellan ett betyg på NP och ett slutbetyg. Vad exakt är det som är så svårt att förstå massmedia? Eller har man inte ens läst skolans styrdokument?

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.