Fredrik

Vem ska jobba med värdegrunden i framtiden?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Vem kommer att arbeta med den demokratiska värdegrunden i framtidens skola?
 
Det är en fråga som vi behöver reflektera över är min åsikt. Anledningen är den annalkande lärarbrist som redan idag till viss del märks ute i verksamheten. Lärarbristen kommer redan 2019 vara ca 60 000 lärare som saknas. Någonstans mellan 2021-2023 kommer det saknas fler lärare än vad som idag jobbar i hela den svenska grundskolan för att sedan öka upp till 105 000 lärare som saknas redan 2025.
 
Kan vi hitta sätt eller arbetsformer där vi trots bristen på lärare kan hålla uppe arbetet med den demokratiska värdegrunden? I så fall hur skulle sådana arbetsformer kunna vara utformade?
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.