Fredrik

Situationen i Katalonien är oacceptabel

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är mycket oroligt nere i Katalonien i Spanien. Den spanska polisen har svarat med ren polisbrutalitet mot folk som vill rösta i omröstningen om Kataloniens självständighet. Ja, det är möjligt att den här omröstningen inte är legal. Men det försvarar inte på något sätt den polisbrutalitet som har satts in mot fredliga väljare i Katalonien. Det finns inga ursäkter som håller för att man ger sig på folk som vill rösta i en folkomröstning i en demokrati. Tillåter man detta polisvåld så är man farligt nära en auktoritär stat. Detta är inte ett acceptabelt sätt att bemöta en fredlig folkomröstning på. Jag förväntar mig att denna brutalitet fördöms och att resten av EU agerar. Och agerar resolut!

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.