Home»Notiser»Situationen i Katalonien är oacceptabel

Det är mycket oroligt nere i Katalonien i Spanien. Den spanska polisen har svarat med ren polisbrutalitet mot folk som vill rösta i omröstningen om Kataloniens självständighet. Ja, det är möjligt att den här omröstningen inte är legal. Men det försvarar inte på något sätt den polisbrutalitet som har satts in mot fredliga väljare i Katalonien. Det finns inga ursäkter som håller för att man ger sig på folk som vill rösta i en folkomröstning i en demokrati. Tillåter man detta polisvåld så är man farligt nära en auktoritär stat. Detta är inte ett acceptabelt sätt att bemöta en fredlig folkomröstning på. Jag förväntar mig att denna brutalitet fördöms och att resten av EU agerar. Och agerar resolut!

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments