Home»Notiser»Demokrati i kris: Nazister trampar åter i maktens finrum i Tyskland och i EU
Valet till den tyska förbundsdagen måste bli början till slutet för den naiva inställning som finns i Europa om att allt är bra och man kan fortsätta som tidigare. Det kan man inte. Nazister trampar åter på våra gator, på våra torg och i våra politiska församlingar.
 
Det är inte viktigt om det blir en höger eller vänster kandidat som kansler. För detta handlar inte längre om vänster eller höger. Det här handlar om allvarliga hot mot demokrati och frihet. Läget nu kan inte beskrivas som annat än extremt allvarligt i Europa.
 
Det är inte business as usual nu. Det är hög tid att agera och agera med kraft. Det räcker inte med fina ord längre. Det bör ställas både en, två och tre mycket kritiska frågor till parti väsendet i det här landet och runt om i EU kring vad man tänker göra nu och varför det inte hänt något hittills.
No votes yet.
Please wait...

Comments

comments