Home»Digitalisering»Svensk politik: Lägg inte hela ansvaret på Ågren och Eliasson
Rikspolischef Dan Eliasson och Transportstyrelsens före generaldirektör Maria Ågren har hamnat i trubbel för sina ageranden som mycket väl kan vara olagliga, om än att det är upp till domstol att avgöra det och för det finns det inget försvar på något sätt.
 
Men Maria Ågren räddade det svenska körkortsregistret från att krascha och Dan Eliasson räddade lönesystemet från att krascha med sitt agerande. Det är förfärande att dessa båda nu ensamma får bära hundhuvudet för vad en politisk elit har ställt till med genom politiska beslut som inte grundar sig i relevant teknisk kunskap.
 
Om Maria Ågren ska avskedas i statens ansvarsnämnd och Dan Eliasson ska få kicken som rikspolischef, ja då är det fler som ska bort från statsmakten i de här fallen. Man kan inte skjuta ifrån sig sitt politiska ansvar. Att sedan försöka mörka sina egna problem att upprätthålla rikets säkerhet, genom att hänvisa till rikets säkerhet visar bara på hur fel det här har gått.
No votes yet.
Please wait...

Comments

comments