Fredrik

Analys av konflikten på Korea halvön

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Konflikten på Korea halvön är oroande. Nordkorea uppträder idag på ett sätt som är provokativt. Det kan man se till exempel i form av att de hotar omvärlden med kärnvapen. Vi vet att Nordkorea har förutsättningar att kunna utveckla kärnvapen. Samtidigt har svaret från västmakterna inte direkt varit försök till att lugna ner situationen utan det har kommit hot om eld som världen aldrig tidigare skådat från USA:s president till exempel.

Detta gör inte saker och ting enklare utan spär på en redan intensiv och polariserad retorik. En retorik som kan vara omöjlig att backa ifrån utan att tappa ansiktet. Det finns all anledning att vara oroad över det vi ser ske nu kring Korea halvön. Ett Nordkorea med kärnvapen är en fara för säkerheten och stabiliteten i omvärlden. Det råder det ingen tvekan om. Men den faran kommer man inte kunna råda bot på med aggressiv retorik från Vita huset eller militära åtgärder. Det är tid att återgå till samtal och förhandlingar i frågan. Gärna ledda av Förenta Nationerna.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.