Sporträttigheter i en digitaliserad tv-industri

Sporträttigheter i en digitaliserad tv-industri

TV-bråket mellan Comhem/Boxer och Discovery sätter fokus på detta med sporträttigheter. Dessa sporträttigheter är många gånger väldigt dyra att köpa in. Kanske har Discovery som det hävdas förköpt sig på sporträttigheter. Kanske inte. Det är svårt att avgöra det utan konkreta siffror här. Men det finns en annan intressant aspekt här och det är vem som kommer ha råd i framtiden att sända dessa stora idrottsevent.

Jag tror att vi kommer att få se en helt annan marknad för sporträttigheter växa fram de kommande åren där de stora nätjättarna Facebook, Google, Apple, Microsoft och Amazon på allvar kommer blanda sig i marknaden för sport. Åtminstone Facebook, Google, Apple och Amazon har redan plattformar för att sända matcher till exempel. Youtube är det man kanske främst tänker på i fallet med Google för att nu nämna ett exempel på en plattform som skulle kunna användas för att sända dessa sportevenemang i framtiden. Risken i ett sådant scenario är att de etablerade tv-stationerna tappar ännu mer när man förlorar en viktig del i det exklusiva material man hittills kunnat erbjuda konsumenterna.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments