Fredrik

Sporträttigheter i en digitaliserad tv-industri

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

TV-bråket mellan Comhem/Boxer och Discovery sätter fokus på detta med sporträttigheter. Dessa sporträttigheter är många gånger väldigt dyra att köpa in. Kanske har Discovery som det hävdas förköpt sig på sporträttigheter. Kanske inte. Det är svårt att avgöra det utan konkreta siffror här. Men det finns en annan intressant aspekt här och det är vem som kommer ha råd i framtiden att sända dessa stora idrottsevent.

Jag tror att vi kommer att få se en helt annan marknad för sporträttigheter växa fram de kommande åren där de stora nätjättarna Facebook, Google, Apple, Microsoft och Amazon på allvar kommer blanda sig i marknaden för sport. Åtminstone Facebook, Google, Apple och Amazon har redan plattformar för att sända matcher till exempel. Youtube är det man kanske främst tänker på i fallet med Google för att nu nämna ett exempel på en plattform som skulle kunna användas för att sända dessa sportevenemang i framtiden. Risken i ett sådant scenario är att de etablerade tv-stationerna tappar ännu mer när man förlorar en viktig del i det exklusiva material man hittills kunnat erbjuda konsumenterna.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.