Medieutvecklingen: Public service avgift?

Medieutvecklingen: Public service avgift?

Enligt källor till Sveriges Radios Medierna har man kommit fram till att man ska ersätta tv-licensen med en Public Service avgift som ska vara en skatt men ligga utanför budgeten. En avgift som ska vara inkomstbaserad, med ett tak så att höginkomsttagare inte betalar väldigt mycket mer än idag, och som alla ska betala.

Ett liknande förslag kom till Anders Borg. Men då föll den i papperskorgen snarare än att den föll in i lagboken. Det ska bli intressant och se om den kommer igenom nu eller om även detta förslag går i graven. Man vill också stärka Public Service bolagens oberoende. Detta bland annat genom att förändra den finansiella kontrollen från årligen till var fjärde år när man prövar sändningstillståndet och genom att politiska företrädare inte ska sitta i styrelsen för den fond som äger den tre mediebolagen inom Public Service.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments