Fredrik

Medieutvecklingen: Public service avgift?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Enligt källor till Sveriges Radios Medierna har man kommit fram till att man ska ersätta tv-licensen med en Public Service avgift som ska vara en skatt men ligga utanför budgeten. En avgift som ska vara inkomstbaserad, med ett tak så att höginkomsttagare inte betalar väldigt mycket mer än idag, och som alla ska betala.

Ett liknande förslag kom till Anders Borg. Men då föll den i papperskorgen snarare än att den föll in i lagboken. Det ska bli intressant och se om den kommer igenom nu eller om även detta förslag går i graven. Man vill också stärka Public Service bolagens oberoende. Detta bland annat genom att förändra den finansiella kontrollen från årligen till var fjärde år när man prövar sändningstillståndet och genom att politiska företrädare inte ska sitta i styrelsen för den fond som äger den tre mediebolagen inom Public Service.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.