Fredrik

Lördagsreflektion: Om tonen i debatten om skolan och vikten av att lära tillsammans istället

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Lördagsreflektion. Vi har ett stort problem i svensk skola. Ett problem som handlar om hur ett fåtal personer trissar upp ett tonläge som riskerar få allvarliga konsekvenser för skolan och dess rykte som samhällsinstitution.
 
Man ska inte dra för stora växlar på vad enskilda uttrycker på social media, men i det här fallet har det nu gått så långt och tonen har blivit så rå på en del ställen att det är omöjligt att inte vara oroad för vad detta betyder för skolan.
 
Vi måste kunna dela tankar och åsikter om till exempel IT och läxor utan att det blir hela havets stormar på Twitter eller i tidningar som Expressen. Vi måste fundera över hur vi ska få ett bättre klimat i debatten om skolan. Just nu är det inte ok. Lösningen är att försöka lära av och med varandra istället för denna hårda ton.
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.