Home»Notiser»Lördagsreflektion: Om tonen i debatten om skolan och vikten av att lära tillsammans istället
Lördagsreflektion. Vi har ett stort problem i svensk skola. Ett problem som handlar om hur ett fåtal personer trissar upp ett tonläge som riskerar få allvarliga konsekvenser för skolan och dess rykte som samhällsinstitution.
 
Man ska inte dra för stora växlar på vad enskilda uttrycker på social media, men i det här fallet har det nu gått så långt och tonen har blivit så rå på en del ställen att det är omöjligt att inte vara oroad för vad detta betyder för skolan.
 
Vi måste kunna dela tankar och åsikter om till exempel IT och läxor utan att det blir hela havets stormar på Twitter eller i tidningar som Expressen. Vi måste fundera över hur vi ska få ett bättre klimat i debatten om skolan. Just nu är det inte ok. Lösningen är att försöka lära av och med varandra istället för denna hårda ton.
No votes yet.
Please wait...

Comments

comments