Home»Notiser»Barcelona dådet – varför detta hat, varför denna ondska?

Det är dessvärre inte första gången som den här typen av artiklar behöver skrivas. Det är inte första gången jag skriver om terrordåd. Och tyvärr inte heller den sista. Denna gång är det Barcelona som har drabbats av ett terrordåd. En skåpbil som mejade ner folk i en rasande fart. Alla tankar måste gå till de anhöriga, till de skadade och till de döda. Alla tankar måste gå till Spanien som nation som behöver uppleva denna tragedi. Denna ondska. Denna vrede. Detta hat. Hat, ondska och vrede som skadar och dödar människor. Urskiljningslöst dessutom. Det är skrämmande. Det är förfärande. Det är svårt att finna ord för vad vi såg igår. Den farsot av terror, vrede, hat och ondska som sveper över vår värld och vår kontinent måste bekämpas. Bekämpas med mer frihet, öppenhet, transparens, mänskliga fri- och rättigheter och demokrati. Friheten, öppenheten, demokratin, transparensen och de mänskliga rättigheterna är vårt bästa svar på terror.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments