Fredrik

Barcelona dådet – varför detta hat, varför denna ondska?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är dessvärre inte första gången som den här typen av artiklar behöver skrivas. Det är inte första gången jag skriver om terrordåd. Och tyvärr inte heller den sista. Denna gång är det Barcelona som har drabbats av ett terrordåd. En skåpbil som mejade ner folk i en rasande fart. Alla tankar måste gå till de anhöriga, till de skadade och till de döda. Alla tankar måste gå till Spanien som nation som behöver uppleva denna tragedi. Denna ondska. Denna vrede. Detta hat. Hat, ondska och vrede som skadar och dödar människor. Urskiljningslöst dessutom. Det är skrämmande. Det är förfärande. Det är svårt att finna ord för vad vi såg igår. Den farsot av terror, vrede, hat och ondska som sveper över vår värld och vår kontinent måste bekämpas. Bekämpas med mer frihet, öppenhet, transparens, mänskliga fri- och rättigheter och demokrati. Friheten, öppenheten, demokratin, transparensen och de mänskliga rättigheterna är vårt bästa svar på terror.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.