Utred privatkopieringsersättningen

Utred privatkopieringsersättningen

I samband med att du till exempel köper en telefon eller ett SD-kort så betalar du en viss ersättning till en organisation som heter Copyswede för privatkopiering av upphovsrättsskyddat material. Den infördes en gång i tiden på kassettband och VHS-kassetter då privatpersoner till exempel kunde banda ner radioprogram eller tv-program/film på fysisk media. Sedan dess har den blivit kvar. Jag tror det är tid för att tillsätta en utredning om hur vi ska ha det i framtiden. Och utvärdera dagens system. Jag tror inte det är rätt väg att gå att lägga privatkopieringsersättningen på teknologin utan det är bättre här att staten tar över utbetalningen av de miljoner till upphovsmän som denna inbringar idag som en del av kulturbudgeten. Kulturbudgeten räknas helt enkelt bara upp med motsvarande summa som privatkopieringsersättningen idag ger.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments