Fredrik

Allvarlig relation mellan USA och Ryssland

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Under den senaste veckan har det visat sig att relationen mellan USA och Ryssland som redan var dålig innan nu blivit än sämre. Flera hundra diplomater ska utvisas från Ryssland och USA har via kongressen tagit beslut med mycket bred marginal om att införa tuffare sanktioner mot Ryssland. Här blev president Donald Trump överkörd av kongressen. Siffrorna var så stora att de förmodligen skulle räcka för att kunna köra över ett veto från presidenten i kongressen.

Jag tror man får gå tillbaka till när Ryssland invaderade Afghanistan för att hitta liknande tuffa sanktioner från USA mot Ryssland. Det är oroande att de två stormakterna är såhär på fot med varandra. Det är hög tid att båda stormakterna trappar ner tonläget och återgår till att förhandla med varandra och samtala om de stora problem vi har i världen. Till exempel Syrien konflikten.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.