Allvarlig relation mellan USA och Ryssland

Allvarlig relation mellan USA och Ryssland

Under den senaste veckan har det visat sig att relationen mellan USA och Ryssland som redan var dålig innan nu blivit än sämre. Flera hundra diplomater ska utvisas från Ryssland och USA har via kongressen tagit beslut med mycket bred marginal om att införa tuffare sanktioner mot Ryssland. Här blev president Donald Trump överkörd av kongressen. Siffrorna var så stora att de förmodligen skulle räcka för att kunna köra över ett veto från presidenten i kongressen.

Jag tror man får gå tillbaka till när Ryssland invaderade Afghanistan för att hitta liknande tuffa sanktioner från USA mot Ryssland. Det är oroande att de två stormakterna är såhär på fot med varandra. Det är hög tid att båda stormakterna trappar ner tonläget och återgår till att förhandla med varandra och samtala om de stora problem vi har i världen. Till exempel Syrien konflikten.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments