Fredrik

IT-affären på Transportstyrelsen

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Under de senaste dagarna har det kommit fram uppgifter om att den svenska myndigheten Transportstyrelsen har läckt ut för rikets säkerhet kritisk information. Det handlar bland annat om uppgifter som berör fordon inom militären och adresser till stridspiloters bostäder.
 
Att Transportstyrelsens generaldirektör och ordförande redan fått gå visar på att det finns ett stort allvar här. Samtidigt har man inte är min nuvarande bedömning fått något riktigt svar från regeringen om vem som visste vad och vid vilken tidpunkt. Det ska mycket till för att man ska avbryta semestern för statsministern tycker jag, men frågan är om inte det är befogat i det här fallet då det rör sig om rikets säkerhet.
 
Jag skulle vilja se någon form av utredning eller kommission som får gå igenom det här utifrån två aspekter. Den ena är vem som har vetat vad, vad de gjort med informationen och när de fått veta och när de gjort vad. Det andra är hur vi kan lära av den här situationen inför framtiden.
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.