IT-affären på Transportstyrelsen

IT-affären på Transportstyrelsen
Under de senaste dagarna har det kommit fram uppgifter om att den svenska myndigheten Transportstyrelsen har läckt ut för rikets säkerhet kritisk information. Det handlar bland annat om uppgifter som berör fordon inom militären och adresser till stridspiloters bostäder.
 
Att Transportstyrelsens generaldirektör och ordförande redan fått gå visar på att det finns ett stort allvar här. Samtidigt har man inte är min nuvarande bedömning fått något riktigt svar från regeringen om vem som visste vad och vid vilken tidpunkt. Det ska mycket till för att man ska avbryta semestern för statsministern tycker jag, men frågan är om inte det är befogat i det här fallet då det rör sig om rikets säkerhet.
 
Jag skulle vilja se någon form av utredning eller kommission som får gå igenom det här utifrån två aspekter. Den ena är vem som har vetat vad, vad de gjort med informationen och när de fått veta och när de gjort vad. Det andra är hur vi kan lära av den här situationen inför framtiden.
No votes yet.
Please wait...

Comments

comments