Home»Omvärldsbevakarens bloggarkiv (Tidigare inlägg från Omvärldsbevakaren och andra sidor)»Bloggarkivet: Olika perspektiv på Mellanösternkonflikten

Jag skrev för ett antal veckor sedan om att Israel stoppar ett belgiskt ministerbesök i Gaza. Därefter följde en hetsk debatt i kommentatorsfältet kring Mellanösternkonflikten. Jag tänkte att jag skulle försöka summera denna debatt och på det sättet också lyfta fram lite olika perspektiv på Mellanösternkonflikten. BABABATRA lyfte fram problematiken kring biståndet till Gaza och att bistånd mycket väl kan gå till att utbilda barnsoldater istället för till skola, vård och omsorg. Det är en viktig aspekt av problematiken kring Mellanöstern och mer generellt kring att ge bistånd till ofta korrupta regimer.

Portolanseglaren höll inte med och tyckte att det inte kunde bli mer unket. Portolanseglaren lyfte också fram en åsikt som jag själv helt delar, nämligen att Hamas måste betraktas som legitima om man är demokrat. Jorgen höll inte med och lyfte istället fram Hamas som en terroristorganisation. Ra_tp pekade på att det var Israel som attackerar och ockuperar mark, något som jag kan hålla med om. Jorgen hävdade motsatsen till det som Ra_tp hävdade i sin kommentar om att det var Israel som ockuperar och attackerar.

Fundersam ställer den högst relevanta och tänkvärda frågan om vilket land som är mest demokratiskt i Mellanöstern. Inte en helt enkel fråga att besvara dock.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments