Fredrik

Bloggarkivet: Olika perspektiv på Mellanösternkonflikten

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag skrev för ett antal veckor sedan om att Israel stoppar ett belgiskt ministerbesök i Gaza. Därefter följde en hetsk debatt i kommentatorsfältet kring Mellanösternkonflikten. Jag tänkte att jag skulle försöka summera denna debatt och på det sättet också lyfta fram lite olika perspektiv på Mellanösternkonflikten. BABABATRA lyfte fram problematiken kring biståndet till Gaza och att bistånd mycket väl kan gå till att utbilda barnsoldater istället för till skola, vård och omsorg. Det är en viktig aspekt av problematiken kring Mellanöstern och mer generellt kring att ge bistånd till ofta korrupta regimer.

Portolanseglaren höll inte med och tyckte att det inte kunde bli mer unket. Portolanseglaren lyfte också fram en åsikt som jag själv helt delar, nämligen att Hamas måste betraktas som legitima om man är demokrat. Jorgen höll inte med och lyfte istället fram Hamas som en terroristorganisation. Ra_tp pekade på att det var Israel som attackerar och ockuperar mark, något som jag kan hålla med om. Jorgen hävdade motsatsen till det som Ra_tp hävdade i sin kommentar om att det var Israel som ockuperar och attackerar.

Fundersam ställer den högst relevanta och tänkvärda frågan om vilket land som är mest demokratiskt i Mellanöstern. Inte en helt enkel fråga att besvara dock.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.