Fredrik

Bloggarkivet: Kort kommentar om Ukraina konflikten

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Förenta Nationernas säkerhetsråd har kallats in för ett extrainsatt krismöte med anledning av att situationen på gränsen mellan Krim och resten av Ukraina förvärras. Ryssland anklagar Ukraina för att de ska planera någon form av dåd på Krim, medan Ukraina har svarat med att bunkra upp trupper vid gränsen till Krim. Detta innebär en militär upptrappning. Situationen är farlig och behöver hanteras av säkerhetsrådet. Eller hanteras, det kommer att sluta med veto från Ryssland om det skulle komma till någon form av beslut som skulle gå emot deras intresse, men säkerhetsrådet kan i alla fall diskutera ärendet vidare. Alla trupper måste dras tillbaka till sina baser. Vi vill inte ha någon väpnad konflikt i östra Europa. En sådan kan lätt urarta.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.