Bloggarkivet: Datalagringen olaglig i Tyskland

Bloggarkivet: Datalagringen olaglig i Tyskland

Datalagringsdirektivet strider mot den tyska grundlagen. Det slår författningsdomstolen fast. EU ska nu analysera konsekvenserna av domen i författningsdomstolen. Det största landet i EU, nämligen Tyskland kan inte implementera direktivet då det står i strid med landets grundlag, det torde innebära att datalagringsdirektivet nu är dött.

Den rumänska författningsdomstolen har tidigare kommit fram till att datalagringsdirektivet strider mot rumänsk grundlag. EU, ska de betala stora böter nu för att ni försöker genomdriva ett direktiv som bryter mot mänskliga rättigheter? Eller är tanken att regeringarna i dessa länder ska strunta i deras respektive författningsdomstolar? Man kan i alla fall konstatera att det är en seger för alla som vill att den personliga integriteten ska skyddas. Men striden om datalagringsdirektivet kommer trots domen att fortsätta, nu närmast i Europadomstolen.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments