Bloggarkivet: 3D-printade hus kan hjälpa till att lösa bostadskrisen

Bloggarkivet: 3D-printade hus kan hjälpa till att lösa bostadskrisen

3D-print teknologi har kommit för att stanna. Inte bara när det rör att skriva ut fysiska prylar utan nu också för att skriva ut hus. Ett kinesiskt företag har bland annat tagit fram en teknologi med 3D-print som summeras väl i en artikel på Inhabitat. Eller för att citera artikeln:

The company completed approximately 90 percent of the construction in an off-site factory before shipping the modular pieces to the installation site. This efficient and timesaving process dramatically reduces construction costs to just 2,500 – 3,000 yuan ($400 – $480) per square meter. According to An Yongliang, the developing engineer at Zhuoda, the 3D-printed villa only takes about 10 days to produce from initial construction to final assembly, while it typically takes half a year to build a traditional villa (Inhabitat).

Genom att använda 3D-print kan vi alltså kapa kostnaderna för att bygga bostäder med rätt stora belopp. Vi kan också bygga snabbare än med traditionella metoder för husbyggande. På 24 h har ett kinesiskt bolag skrivit ut 10 hus i en 3D-printer. 3D-print teknologi är en viktig fråga för svensk del, inte minst med tanke på att det behöver byggas 700 000 bostäder på kort tid.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments