Bloggarkivet: 21 juni 2016 – En historiskt sorglig dag

Bloggarkivet: 21 juni 2016 – En historiskt sorglig dag

Riksdagen har idag klubbat en utlänningslag som bland annat innebär att familjer splittras. Föräldrar kommer inte bara hållas från varandra. De kommer även hållas från sina barn. Riksdagens beslut innebär att vi nu lägger oss på EU:s absoluta miniminivå. Riksdagen har idag fattat ett beslut som strider mot vetenskap och beprövad erfarenhet och som tar sikte på att tillfredställa en främlingsfientlig opinion som kräver stängda gränser och kraftig kontroll över landets gränser. Den fria rörligheten är ett minne blott. Respekten för mänskliga rättigheter är borta.

Ett fåtal riksdagsledamöter ska ha heder för sitt beslut att rösta emot denna attack på asylrätten som den Röd – Gröna regeringen med stöd av M och SD röstat för idag. Resten har all anledning att fundera över om man borde titta sig själv i spegeln fler gånger innan man är beredd att ömka självkritik över det beslut man nu har fattat i riksdagen. Riksdagen har skrivit in den 21 juni 2016 i historieböckerna. Inte som den dag då man stod upp för de som flyr under krig och förföljelse utan som den dag då man skickar tillbaka behövande människor från ett av världens rikaste länder till krig och förföljelse. Det är inte något att vara stolt över. Det är något att känna stor skam och sorg över.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments