Fredrik

Medieanalys: Content provider eller plattform provider?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Medielandskapet idag i allmänhet och i synnerhet Google och Facebooks framfart driver oss allt närmare frågan om man vill vara en Content provider eller en Plattform provider. Med Content provider menar jag en som levererar innehåll till de stora nätjättarna och med Plattform provider menar jag en som driver och utvecklar innehåll på egna plattformar. För min egen del har jag mer och mer glidit över till att jag vill arbeta som Plattform provider, till exempel genom Omvärldsbevakaren. Det är både roligt och intressant att utveckla sin egen plattform.

Samtidigt som jag tycker det är roligt och intressant förstår jag de som väljer den andra vägen då det är en enklare väg framåt då du inte själv behöver driva all trafik utan får hjälp av Facebook och Google att driva trafik också. Men innehållet måste du producera i alla fall och där är det ingen skillnad. Jag tror kanske man kan vara båda om man ser Facebook och Google som platser för marknadsföring av sin egen plattform. Frågan är dock då om man inte samtidigt tappar den sociala biten i sociala medier om det är marknadsföring man sysslar med. Hur som helst är det en resa att göra och mycket att fundera över.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.