Home»Digitalisering»Medieanalys: Content provider eller plattform provider?

Medielandskapet idag i allmänhet och i synnerhet Google och Facebooks framfart driver oss allt närmare frågan om man vill vara en Content provider eller en Plattform provider. Med Content provider menar jag en som levererar innehåll till de stora nätjättarna och med Plattform provider menar jag en som driver och utvecklar innehåll på egna plattformar. För min egen del har jag mer och mer glidit över till att jag vill arbeta som Plattform provider, till exempel genom Omvärldsbevakaren. Det är både roligt och intressant att utveckla sin egen plattform.

Samtidigt som jag tycker det är roligt och intressant förstår jag de som väljer den andra vägen då det är en enklare väg framåt då du inte själv behöver driva all trafik utan får hjälp av Facebook och Google att driva trafik också. Men innehållet måste du producera i alla fall och där är det ingen skillnad. Jag tror kanske man kan vara båda om man ser Facebook och Google som platser för marknadsföring av sin egen plattform. Frågan är dock då om man inte samtidigt tappar den sociala biten i sociala medier om det är marknadsföring man sysslar med. Hur som helst är det en resa att göra och mycket att fundera över.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments