Home»Digitalisering»Kort reflektion om annonsmarknaden

Under de senaste dagarna har jag funderat en hel del på annonsmarknaden, inte minst som en följd av en del seminarier i ämnet som webbsänts från Almedalen. Jag tror den digitala annonsmarknaden kommer bli väldigt svår att vinna för tidningar och tv-bolag. 60 procent av alla intäkter därifrån går idag till Facebook och Google och de tar 90 procent av den sammanlagda tillväxten på marknaden. Det innebär i princip att det enda sättet som tidningarna kan ta betalt är för sitt innehåll. Det är innehållet som kommer finansiera framtidens publicistiska verksamhet. Det kan man kapitalisera på dels genom prenumerationer men också genom att man använder innehållet för att skapa event kring innehållet. Där tror jag framtiden ligger.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments