Home»Digitalisering»Digitala läromedel

Under den senaste tiden har jag funderat en hel del på de digitala läromedlen. Dess innehåll och struktur är det som intresserat mig för närvarande, men också vad som händer med lärandet när de kommer ut till elever. Jag tror till att börja med att man ska försöka kombinera bild, rörlig bild, text och ljud med varandra i ett digitalt läromedel. Balansen mellan dem beror mycket på vad det är för ämnet och område man arbetar med.

Samtidigt måste jag konstatera att det finns alarmerande signaler om att digitala läromedel inte har tagit fart ännu. När förlagen investerar stora summor pengar i digitala läromedel och sedan har svårt att få försäljning på dem kan det sluta illa för förlagen. Här är det en fråga om vilken uthållighet som finns i branschen. Hur länge kan man klara ekonomin om man inte får någon större försäljning på digitala läromedel? Jag kan tänka mig att det kommande året kan bli rätt avgörande för branschens fortlevnad. Det här kommer bli av stort intresse att följa framöver.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments