Varför kan man inte stoppa terror?

Varför kan man inte stoppa terror?

Sedan 11 september 2001 har man med hårdare tag i Europa och USA försökt stoppa terrorism. Det är en väg som dock inte har fungerat. Man har inte stoppat terror utan fått fler terrordåd. Manchester och London dåden är två exempel. Problematiken ligger i att man har en hierarkisk organisation inom staten medan de här grupperna som utför terror arbetar i nätverk. Globala nätverk. När folk kan prata med varandra gratis över hela världen och använda media för att koordinera planering över hela världen så är det oerhört svårt för polisen att agera.

En i London kan ha kommunikation lätt med personer i Madrid, New York, Bagdad, Kabul och så vidare online utan att behöva blanda in en enda institution. De här nätverken där många kan kommunicera med många hela tiden i realtid och samarbeta i realtid är kanske femtio till hundra gånger så effektiva som den envägs kommunikation som ofta är inom hierarkiska organisationer från en till många. Jag gör bedömningen att terrorismen kommer besegras den dag man ställer om från hierarkiska organisationer till nätverkande organisationer. Men där är vi inte nu och därför lär det bli fler dåd.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments