Fredrik

IMCO-omröstningen: Nu tar vi fighten om länkskatten i JURI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Idag röstade EU-parlamentets IMCO utskott om upphovsrätten. Texten från kommissionen om länkskatt blev kvar för nu. Men filtreringen av Internet avslogs av IMCO. Att länkskatten gick igenom berodde på att flera kritiska MEP:s inte dök upp på omröstningen.
 
Jag är inte för länkskatten och tror att den kommer att skada tidningsindustrin om den införs då Google förmodligen lär ta bort länkarna till tidningarna i deras sökmotor. Men låt oss nu inte spilla tid och kraft på IMCO omröstningen utan ta upp den här kampen mot länkskatten i JURI som är nästa omröstning av vikt om EU:s upphovsrättsreform.
IMCO godkände också panoramafriheten, dvs. rätten att fotografera och publicera bilder från det offentliga rummet.
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.