IMCO-omröstningen: Nu tar vi fighten om länkskatten i JURI

IMCO-omröstningen: Nu tar vi fighten om länkskatten i JURI
Idag röstade EU-parlamentets IMCO utskott om upphovsrätten. Texten från kommissionen om länkskatt blev kvar för nu. Men filtreringen av Internet avslogs av IMCO. Att länkskatten gick igenom berodde på att flera kritiska MEP:s inte dök upp på omröstningen.
 
Jag är inte för länkskatten och tror att den kommer att skada tidningsindustrin om den införs då Google förmodligen lär ta bort länkarna till tidningarna i deras sökmotor. Men låt oss nu inte spilla tid och kraft på IMCO omröstningen utan ta upp den här kampen mot länkskatten i JURI som är nästa omröstning av vikt om EU:s upphovsrättsreform.
IMCO godkände också panoramafriheten, dvs. rätten att fotografera och publicera bilder från det offentliga rummet.
No votes yet.
Please wait...

Comments

comments