Fredrik

Terrordådet i London: Bemöt terror med nätverk

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Nu har det hänt igen. Terrorn har slagit till ännu en gång mot Europa och mot Storbritannien. Denna gång är det London som drabbats. Alla tankar till anhöriga, skadade, döda, till London bor och till Storbritanniens befolkning som tvingas gå igenom detta. Jag tror vi behöver tänka om hela hanteringen av terrorism i Europa. Vi behöver bygga om våra institutioner för att möta terrorismen från hierarkiska organisationer till nätverkande organisationer. Fundera på hur terror är organiserad. Ofta är det via ett terrornätverk.

Nätverk är här nyckelordet som man borde lägga särskild vikt vid. Vi måste ställa om vårt samhälle för att verka i nätverkande organisationer. Bara genom nätverket kan vi följa i en exponentiell samhällsutveckling osäkerhet, oförutsägbarhet, komplexitet och förändringshastighet ökar exponentiellt. Nätverk är idag kanske 100 gånger så effektiva som hierarkiska organisationer. Man kan fundera på vad det innebär att en person nere i Mellanöstern med några få knapptryck kan nå en person i London, Madrid, New York och så vidare.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.