Fredrik

Terrordådet i Manchester

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det var inte länge sedan jag skrev om ett terrordåd. Då hände det i vår egen huvudstad Stockholm. Nu har det hänt i Manchester i Storbritannien. Först alla tankar till anhöriga och de som nu förlorat livet eller är svårt skadade. Jag tror vi måste fundera över om det inte är tid för en diskussion om vilken omvärld vi lever i. En diskussion om hur vi med omvärldsbevakning och omvärldsanalys som bas kan hitta lösningar. För vi kan inte längre agera som om vi är en isolerad ö i västvärlden när det pågår en kraftig jordbävning i omvärlden.

Att man inte kan stoppa terrorismen beror som jag ser det på att terrorn ofta är organiserad i nätverk medan våra institutioner agerar i hierarkier. Man samarbetar inte tillräckligt över gränserna och man är inte alls så koordinerad som man borde vara. Genom att man använder och bygger nätverk kan man snabbare agera mot terrorism är min åsikt. Jag tror nämligen att terrornätverk ska bemötas med just det: Demokratiska nätverkande organisationer med en fast bas i demokrati, frihet och mänskliga rättigheter.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.