Nej SVD – detta var inte bra

Nej SVD – detta var inte bra

Jag tillhör dem som tycker man ska vara varsam med kritik och att delar av den kritik som har riktats mot journalistiken har varit helt fel. Men den artikeln som ni har publicerat om barns skärmtid och som har rubriken “Barnens skärmtid har blivit en medicinsk fråga” gick över gränsen när det visade sig att ni hänvisar till en psykolog som på allvar i massmedia har hävdat att Facebook ökar risken för cancer. Det saknas helt och håller medicinskt hållbara bevis för att Facebook användande skulle kunna kopplas till en ökad risk för cancer. Tycker verkligen du som chefredaktör och ansvarig utgivare att det är en trovärdig källa att hänvisa till en person som utan medicinskt hållbara bevis går ut i massmedia och menar att Facebook användande kan leda till ökade risker för cancer?

I Timbros artikel så belyser de att han har kommit med fler rätt anmärkningsvärda påståenden. Han hävdar bland annat att Facebook kan “förändra hur generna fungerar och provocera fram reaktioner från immunförsvaret, dessutom påverka hormonnivåerna och sänka din intellektuella prestationsförmåga.”. Vidare har han framfört tesen att “tillgången till nyheter om den ekonomiska krisen kan göra att vi “förlorar en känsla av sammanhang”, vilket kan leda till stroke och andra skador (Pulse 081203)”. Detta är inte bra SVD. Medias trovärdighet hänger på trovärdiga källor. Här finns en hel del frågetecken kring källmaterialet.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments