Home»Inrikes»Borgerlig turbulens

Moderaterna kommer ut med att de kan ta stöd av SD för att fälla regeringen.

L och C går i taket på varsin pressträff och förklarar att det inte kommer hända och att man inte vill orsaka cirkus.

M hoppas få med KD i den konstellationen mellan M, KD och SD som vad det verkar var reservplanen om den första planen med Alliansen + SD skulle fallera.

C meddelar att det nu råder ett ultimatum mot Moderaterna, men anser sig efter några timmar behöva “sänka tonläget” och C ska inte lämna alliansen om inte M samarbetar med SD i utskotten. Läget är allmänt förvirrat.

L meddelar att de inte tänker stödja en regering med SD men anser på en pressträff att ultimatum inte ska ställas i alliansen. Eventuellt ska L samarbeta med de röd-gröna partierna efter valet, men det var mer än luddigt. Det verkar alltmer som att det drar upp till oväder inom den borgerliga alliansen. Återstår att se om de kan komma ur detta oväder eller om alliansen luckras upp nu.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments