Home»Inrikes»SIFO-undersökningen

Det är inte bra siffror för varken Socialdemokraterna eller Moderaterna att hamna på 27.5 % respektive 23.1 %. Men det är heller ingen katastrof direkt. Om än är det intressant att notera att de två stora partierna precis tillsammans når egen majoritet om de skulle samarbeta med varandra. Utifrån den parlamentariska situationen är det inte bra. Matematiken för en majoritet kommer vara besvärlig också efter nästa val.

SD backar något men fortsätter med sina ca 15 procent att vara i en vågmästarställning i svensk inrikespolitik. För KD och för MP är läget fortsatt besvärande. KD är strax under riksdagsspärren och MP är strax över densamma. Det kommer kräva någon form av blocköverskridande överenskommelse för att hålla SD utanför politikens inflytande. Intressant att notera är också övriga partier där FI är den stora aktören. De lyckas hålla sig över 2 procent också under mellanåren nu mellan val. Det kan om de sköter sina kort rätt innebära att vi får in ett nionde parti i Sveriges riksdag.

Vi får också se hur uttalandet från en moderat tjänsteman där han kallade ministern för hora kommer slå, det är vad jag kan se inte med i denna mätning. Men det får vi återkomma till. Det behöver inte slå jättetydligt, men kan göra det.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments