Fredrik

Trump har rätt om den ekonomiska politiken

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Är inte en anhängare av den nyvalda presidenten i USA. Han har en högerextrem riktning i sin ton och retorik som är obehaglig. Däremot delar jag hans åsikt till stora delar om hur den ekonomiska riktningen bör se ut i politiken. Att snabbt bygga ut infrastrukturen i USA är helt rätt sätt att få ekonomin på fötter igen och skapa jobb. Detta är mycket viktigt ur samhällsekonomisk synvinkel.

Ekonomin behöver definitivt stimuleras. Nu är detta inte nytt. Detta har hänt tidigare i historien också. Väldigt mycket behöver göras inom det här området. Sen måste man ta ansvar för USA:s statsfinanser, men kan Trump hitta en väg att finansiera dessa infrastruktur reformer är mycket vunnet. Om han tonar ner sin främlingsfientliga retorik och satsar på någon form av New Deal för USA så kan han bli framgångsrik i Vita huset. Då kommer den demokratiska kandidaten att få det svårt 2020. Jag är lätt oroad över var vi ska hamna med Trump i Vita huset, men låt oss se vad han nu kan åstadkomma här.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.