Fredrik

3D-print och VR

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Sitter och funderar över hur man kan använda 3D-print och VR inom utbildningen och vad detta kommer innebära för skolan. Jag tänker att vi kommer kunna skapa helt nya miljöer med VR och vi kommer kunna skriva ut modeller som vi kan bruka inom utbildningssektorn med 3D-print. Kreativa uttrycksformer kommer kunna ta en ökande plats inom utbildningssektorn med 3D-skrivare och inom till exempel byggprogrammet kommer vi behöva lära ut hur 3D-skrivare kan och kommer förändra byggandet av till exempel hus. I Kina har man redan 3D-skrivare framme som kan skriva ut 10 hus på 24 timmar

Jag tror att VR är något som har framtiden för sig. Inte bara för att undervisa i miljöer som tidigare inte var möjliga att undervisa i och utforska utan också för att så småningom börja arbeta med modern teknik för att kunna hantera lärarbristen. Det går idag att bedriva utbildning på helt nya sätt i den virtuella världen. Det här kommer bli intressant att följa framöver här.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.