Home»Inrikes»Krisen inom Svenska kyrkan

Under några dagar har media granskat Svenska kyrkans verksamhet i utlandet. Det har framkommit att man bland annat spenderat medlemmarnas pengar på spritfester och fått ut pengar utan kvitto. Den här typen av affärer som den som Svenska kyrkan nu hamnat i är alltför vanliga. Vi har haft till exempel Kommunal affären. Jag tror man behöver se över sina resepolicy och representationspolicy för att detta inte ska hända igen. Men framförallt är det en kultur som sitter i väggarna som man måste göra upp med. Tiden när man kan komma undan med sådant här är med vår öppenhet och transparens över. Syltburken kan se lockande ut att stoppa ner händerna i. Det är dock inte lika roligt när man blir tagen med fingrarna i syltburken av massmedia.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments